make test failed with exit status

freehawkfreehawk Member freehawk kongOrganization: buptProject: a network management system
Hi,
I cpmpiled Ice source code for the C++ on my Ubuntu 10.04, and got failed while runing the test suite(make test):

*** running tests 64/71 in /home/kong/ice/Ice-3.4.0/cpp/test/IceGrid/distribution
*** configuration: Default
*** test started: 05/24/10 12:04:10
creating IcePatch2 data directory... ok
starting icegrid registry... ok
starting icegrid replica-1... ok
starting icegrid node... ok
adding application... ok
starting client... ok
testing distributions... ok
testing distributions after update... ok
testing application distrib configuration... ok
remove application... ok
shutting down icegrid node... ok
shutting down icegrid replica-1... ok
shutting down icegrid registry... ok

*** running tests 65/71 in /home/kong/ice/Ice-3.4.0/cpp/test/IceGrid/admin
*** configuration: Default
*** test started: 05/24/10 12:04:17
starting icegrid registry... ok
starting icegrid replica-1... ok
starting icegrid node... ok
starting glacier2... ok
testing login with username/password... ok
testing commands...
Traceback (most recent call last):
File "/home/kong/ice/Ice-3.4.0/cpp/test/IceGrid/admin/run.py", line 140, in <module>
admin.expect('^active \(.*\)')
File "/home/kong/ice/Ice-3.4.0/scripts/Expect.py", line 373, in expect
raise e
scripts.Expect.TIMEOUT: timeout exceeded in match
pattern: "^active \\(.*\\)"
buffer: "server state server
active (pid = 11958, enabled)
>>> "

('test in /home/kong/ice/Ice-3.4.0/cpp/test/IceGrid/admin failed with exit status', 256)
[email protected]:~$ uname -a
Linux kong-laptop 2.6.32-22-generic #33-Ubuntu SMP Wed Apr 28 13:27:30 UTC 2010 i686 GNU/Linux

I am a newbe to ice, can anybody tell me what is the problem?

Comments

  • benoitbenoit Rennes, FranceAdministrators, ZeroC Staff Benoit FoucherOrganization: ZeroC, Inc.Project: Ice ZeroC Staff
    Hi,

    It's not clear to me why this test is failing. It works on all our supported platforms. Could you try running icegridadmin from the command line using for example the IceGrid/simple demo and check the output?

    The command which is failing to pass the test is the server state command so you could try the following:
       $ cd Ice-3.4.0/demo/IceGrid/simple
       $ icegridnode --Ice.Config=config.grid
       $ icegridadmin --Ice.Config=config.grid
       > application add application.xml
       > server start SimpleServer
       > server state SimpleSever
    

    This should print (the pid value will probably be different):
       active (pid = 11958, enabled)
    

    Cheers,
    Benoit.
  • freehawkfreehawk Member freehawk kongOrganization: buptProject: a network management system
    benoit wrote: »
    Hi,

    It's not clear to me why this test is failing. It works on all our supported platforms. Could you try running icegridadmin from the command line using for example the IceGrid/simple demo and check the output?

    The command which is failing to pass the test is the server state command so you could try the following:
       $ cd Ice-3.4.0/demo/IceGrid/simple
       $ icegridnode --Ice.Config=config.grid
       $ icegridadmin --Ice.Config=config.grid
       > application add application.xml
       > server start SimpleServer
       > server state SimpleSever
    

    This should print (the pid value will probably be different):
       active (pid = 11958, enabled)
    

    Cheers,
    Benoit.

    yes, the following is what I got:
    On the first shell:
    [email protected]:~/ice/Ice-3.4.0/cpp/demo/IceGrid/simple$ icegridnode --Ice.Config=config.grid
    -- 05/26/10 21:18:49.678 icegridnode: Activator: activating server `SimpleServer'


    On the second shell:
    [email protected]:~/ice/Ice-3.4.0/cpp/demo/IceGrid/simple$ icegridadmin --Ice.Config=config.grid
    Ice 3.4.0 Copyright 2003-2010 ZeroC, Inc.
    >>> application add application.xml
    error: IceGrid::DeploymentException:
    application `Simple' already exists #I run this once before this time, so it already exits
    >>> server start SimpleServer
    >>> server state SimpleServer
    active (pid = 2548, enabled)
    >>>


    It looked exactly like what you said, so the test had been passed and I got my Ice-3.4.0 compiled successfully?
  • bd_at_eclipsebd_at_eclipse Member Brian DavisOrganization: Eclipse Options (US) Inc.Project: Electronic Options Trading
    Bug report and workaround

    I posted a bug report and workaround for this:
    http://www.zeroc.com/forums/bug-reports/5225-c-make-test-fails-icegrid-admin-test-ubuntu-10-04-a.html#post22801
Sign In or Register to comment.